A- A A+
Pin It

БЛАГОДАРЯ ЗА ПРАЗНИКА В ДУШАТА МИ

     Равносметката ми за 2019-та година е за една много смислена и ползотворна година, в която надградих професионалните си знания и умения. Двете обучения на Аня и Анджей, на които имах възможността да присъствам, допринесоха много за това и ме вдъхновиха да продължавам да се развивам и да помагам. Те бяха международната лятна школа „Терапия на зависимостите - модел „Минесота" и семинарът за Работа с родителите на „трудни" деца, които се проведоха в Долна баня, организирани от Анна Швед и Анджей Майхер и финансирани от полската Фондация „ Стефан Батори".

     Преди да отида, бях чувала позитивни обратни връзки от моите колеги, които заложиха в мен големи очаквания. Тези очаквания не само бяха оправдани, но и бяха надхвърлени. Програмата и в двете обучения беше уплътнена, организацията - стриктна, темите - умело подбрани, а упражненията - носещи инсайти, което предостави възможност да си вземем и дадем максимума.

115.1     Пишейки тези редове, все още ме държи вдъхновението и усещането, че с водещите и групата вибрираме на една и съща честота по отношение на възгледи и посока за работа със зависими. Лично за себе си мога да кажа, че се обогатих професионално и личностно, успях да изразя себе си, да се потопя в опити (особено запомнящо се в първото обучение беше воденето на интервенция) и да опозная и изградя връзки с колеги в сферата.

     Благодарна съм на Анна Швед и Анджей Майхер за лекотата, с която ни поднесоха лекционната част, за енергията, с която направиха упражненията, за готовността и отвореността, с които ни поднесоха своя опит и знания, както и че с радост направиха накрая малка група за най-мотивираните. Благодаря за добротата и човечността!

     Сега, след като прилагам наученото индивидуално и в групите за родители и тийнейджъри, които водим в ПИЦ по ПН - София, мога да кажа, че знанията за зависимостта като болест на цялото семейство, ролите в семейството, защитните механизми, по какъв начин се случват рецидивите и техниките, изключително много ми помагат в работата и ми дават смелост, увереност и желание да надграждам.

     Благодаря за възможността да участвам и за празника в душата ми!

Деница Анастасова, психолог в ПИЦ по ПН - София

115.2 new

Pin It

АркА, брой 15, 2020 г.

 

arka015

АркА

брой 15, 2020 г.

Редакция: Анна Швед

Превод от полски: Йорданка Илиева-Цъган, Анна Швед

Коректор: Йорданка Илиева-Цъган

Снимки, графично оформление и предпечатна подготовка: Анна Швед

Редакцията на "Арка" не отговаря за точността на данните, поместени в статиите, изпратени от България,

нито за представените в тях възгледи на авторите им.

Редакцията си запазва правото за редактиране и съкращаване на получените текстове.

БЮЛЕТИН НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА
“АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ”
НА ФОНДАЦИЯ “СТЕФАН БАТОРИ”

Издателят разрешава препечатването на нашите статии с молба за поместване на следната забележка:

“Препечатано от списание “АРКА”, издавано в рамките на Регионалната програма “Alcohol & Drug” на Фондация Стефан Батори.”

 

Stefan Batory Foundation

Адрес: 10A Sapieżyńska Str., Warsaw, Poland

www.batory.org.pl

http://arka-bg.com/

e-mail: arka.bg@abv.bg, droga2001us@wp.pl