Драги Читатели в България!

 

1
     Чудя се дали траещата с месеци световна пандемия ще остави отпечатък върху нашето бъдеще и дали ще ни помогне трайно да преоценим старите си навици и прищявки? Или след успешна ваксинация всички ще се втурнем обратно към забързания и консуматорски стил на живот? Ще видим. Но искам да отбележа, че ще се случи това, което самите ние решим...

     Затова си заслужава да се замислим дали ще поискаме да се завърнем механично към миналото, или ще изберем нещо по-добро за себе си?

     Същевременно можем да си честитим, защото много от нас много бързо се научиха да работят и да се забавляват дистанционно, като например да ходят на кино и на театър онлайн и да практикуват приятелство или социален живот от разстояние. Телефоните, Скайп, Webinar, Zoom, MeetMe или GoogleMeeting се превърнаха в нашите домейни за ежедневни контакти, както служебни, така и лични. Затова да живее цифровата технология!

     И все пак знаем, че във време на непредвидени трудности и още много въпроси, оставащи без отговор, са ни нужни колкото се може повече добри мисли, добри чувства и добри действия. И здраве. Такава е ситуацията в момента и затова нашите пожелания за Новата 2021 Година приканват да се грижим за себе си и да оказваме на другите доброта, грижа и доброжелателност.

     Честита Нова Година!

 

Ева Войдило-Ошатинска

Директор на Регионалната програма

за превенция на зависимостите