ИСТОРИЯТА НА ВЛАДО

     Здравейте, приятели!

     Казвам се Владимир, от София съм и съм алкохолик. Много се радвам, че съм сред вас, че съм един от вас! Най-готините хора, които познавам!

     За първи път попаднах на среща на АА през месец април 1994 г. И преди това бях чувал за движението, но трябваше да ми­не време, за да се престраша да дойда. Думата „алкохолик” ми зву­че­ше много обидно, изобщо не се смятах за такъв. Предпочитах да си мисля, че съм луд, че психически не съм добре. Едва по-късно разбрах, че под „алкохолик” се разбират и тези понятия, както и още много други.

     От тази първа среща на АА за мен до днес последваха още стотици други. Благодарение на програмата на 12-те стъпки и об­щу­ването ми с приятелите от АА се промених. От отчаян, невяр­ващ в нищо и никого човек станах съвсем различен. Започнах да се уча да проявявам внимание, доверие, да се радвам. Уча се да обичам, да бъда искрен и честен, да дарявам топлота и загри­же­ност.

     За всичко това съм ви много благодарен! Много ви обичам!

     Чувствам се добре, общо взето се справям добре, и профе­сио­нал­но, и в живота като цяло. Разбрах за себе си, че няма не­решими проблеми, а просто е важно да се справям възможно най-добре с ежедневието. Разбрах, че нещата се получават не като се бо­ря с тях, а като ги изучавам и проявявам разбиране.

     Не съм безгрешен. Случва се да не постъпвам винаги по най-добрия начин, но мисля, че това е нормално.

     Има моменти и периоди, когато ми е трудно. Тогава си да­вам сметка, че има още много да се уча – вероятно докато съм жив.

     Когато ми е трудно или криво, се сещам, че трябва да съм благодарен за всичко това, което получавам от новия начин на живот. Разликата от началото и днес е огромна. Тогава, през 1994 година, алкохолът ме беше повалил и бях загубил почти всичко, бях отчаян и изплашен. От април 1994 година до днес не съм изпил нито глътка алкохол и живея нов и много хубав живот. Всичко, което имам и получавам, го дължа на вас от движението на Анонимните алкохолици.

 

     Още веднъж ви благодаря!