A- A A+
Pin It

 

Ще оставя болката в бутилката

 

     Здравейте, казвам се Р. и съм алкохоличка.

 

     Днес съм малко уморена и супер изнервена. Навън няколко момчета пият бира.

     Сещам се за вкуса, за запотената студена бутилка, за топлината, която се раз­ли­ваше по тялото ми. И аз искам! Забавям крачка, за да не стигна прекалено бър­зо до магазина и събирам остатъците от здравия си разум. Спомням си последния за­пой, не беше толкова отдавна, само преди една година. Спомням си дните и но­щи­те, слети в едно. Майка ми, която напразно се опитва да ме накара да хапна не­що. Болката и ужаса при събуждане от кратките ми преспивания. Трескаво на­ба­вяне на още водка и още бира. Мръсните нокти, сплъстената коса и вонята на бъчва, която се носи от и около мен. Няколко дни в този ад.

     И си спомням ръката на приятелка от АА, която дойде да ме види. Този път не я отблъсквам. Помня бавното излизане от запоя, болките по цялото тяло и кош­марите. Настръхвам. Идеята за студена бира отдавна я няма. Купувам си го­лям шоколад (заслужила съм го) и бавничко се връщам в офиса. Усмихвам се на мом­четата, които пият бира, защото в тяхната няма болка, най-много главоболие. Болката е за мен, ако й позволя да влезе. Но за днес ще я оставя в бутилката.

Pin It

АркА, брой 7, януари 2007 г.

АркА

брой 7, януари 2007 г.

Редакция и превод: Анна Швед

Коректор: Йорданка Илиева-Цъган

Рисунки: Наталия Гордон, Екатерина Мужановска

Снимки: Анна Швед, Иван Добринов

В броя са използвани м. др. снимки на художествени творби на Адам Вални.

Благодарим за предоставянето им!

Графично оформление и предпечатна подготовка: Анна Швед

БЮЛЕТИН НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА
“АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ”
НА ФОНДАЦИЯ “СТЕФАН БАТОРИ”

Издателят разрешава препечатването на нашите статии с молба за поместване на следната забележка:

“Препечатано от списание “АРКА”, издавано в рамките на Регионалната програма “Alcohol & Drug” на Фондация Стефан Батори.”