НАПРАВО ОТ СБИРКАТА..

     Както във всеки брой, в тази рубрика представяме опита и преживяванията на участниците в сбирките на АА и други общности за взаимопомощ, използващи Програмата на 12-те стъпки. Поместените тук изказвания представляват изцяло личните убеждения и възгледи на авторите им и не бива да се приписват на Общността на АА, нито на която и да е друга общност като цяло.

СЪБУЖДАМ СЕ С ЛЮБОВ И ВЯРА

     Аз съм Теменужка и съм алкохоличка.

     Много се зарадвах, че мога да ви напиша писмо. Мислих, почвах, спирах, но следващите редове ми дойдоха отвътре и съм щастлива да ги споделя с вас.

     Реших и аз да си остана вкъщи поради наложените обстоятелства с вируса. Не излизам с дни - не ми е за първи път и това не ме безпокои. Напротив, благодарна съм на Господ, че имам времето и възможността да вляза още по-навътре в себе си, опознавам се. Но разбирам и зная от личен опит усещането, когато това е по принуда. Помага ми моят избор на гледна точка.

     Ще кръстя писмото си „С".

     Когато се обърна назад в повече от двайсетгодишната ми употреба, поставям знаменател СТРАХ - алкохолът в центъра на живота ми. Болест на Самотата и егоцентризма, основана на Страха, без вяра и упование в нищо. Отношението и поведението ми, действията ми, мислите и чувствата ми бяха подчинени на ето тези думи започващи със С:

     Сарказъм, Самодоволство, Суета, Самомнение, Самосъжаление, Самозаблуда, Самоуспокоение, Самонадеяност, Самодостатъчност, Саморазяждане, Саморазрушаване, Самовлюбеност, Своеволие, Самоизолация, Самобичуване, Самонеудовлетвореност, С... , С... Списъкът е дълъг и не само със С... и ме заведе до Страданието. Следващата стъпка беше СМЪРТ...

     Хиляди пъти умирах, давех се в погубващото ме отчаяние, повръщах Срам от ровене по кофите и деградирането ми, пропадах от вината, че изгубих себе си и близките, ожулвах и разкървавявах колене и лакти от болката в душата ми, разкъсвах си сърцето.... Душата ми се гърчеше в агония, но приех подадената ми ръка, потърсих помощ и... С-то продължи по волята на Господ - със Спасение, Спокойствие, Стремеж към духовно израстване, Свобода, за да вървя по пътя на СМИРЕНИЕТО. Видях, осъзнах и почувствах, че Има Изход. Програмата на АА ми дава този шанс и любов. Така избрах СМИРЕНИЕТО пред СТРАХА и алкохола. А ВЯРАТА е движещата ме Сила.

     Лека нощ, приятели! До утре. 24 часа.

 

     Здравейте, приятели!

     Добро утро!

     Събуждам се! Събуждам се жива! Събуждам се трезва! Събуждам се с любов и вяра! Събуждам се спокойна! Събуждам се с усмивка, сякаш цяла вечност устата ми е била замръзнала! Виждам Господ и му Благодаря! БЛАГОДАРЯ за всичко! Вярвам! Вярвам и във вас! Обичам ви и ви изпращам цялата си Любов!

     С вас съм и ви чакам! Денят започва. :)