РУСЕ БЕШЕ ДОМАКИН

НА ВТОРАТА НАЦИОНАЛНА КОНВЕНЦИЯ НА АА

(Това е статията публикувана във вестник "Бряг")

 

     Русе беше домакин на Втората национална конвенция на сдруженията на Анонимните алкохолици, която се проведе през уикенда в хижа “Минзу-хар”, съобщи (...) координаторът на местното АА, чието име не споменаваме по разбираеми причини. В три поредни дни – петък, събота и неделя, 25 члена на АА от София, Варна, Бургас, Стара Загора, Раднево и Русе проведоха за втори път заедно на национално ниво редовните си съвместни сбирки по следване на Програмата на 12-те стъпки за борба с алкохолната зависимост, след като целогодишно правят това по родните си градове. В програмата на конвенцията, освен беседи и сбирки, бяха предвидени и разходки из Русе, Басарбово, брега на Дунав и околностите.

     Целта на конвенцията е да обедини опита ни на национално ниво, както и да доведе до по-тясна връзка между групите на АА в отделните градове?, каза още русенският координатор на сдружението. Идеята е и да се обменя опит поради неравномерното развитие на групите АА в страната. В момента най-многобройна е столичната група, която съществува от 1989 г. В последната година групите във Варна, Бургас, Стара Загора и Раднево също се развиват добре. Членовете на АА отчитат провеждането на конвенцията като голяма стъпка напред, която има голям ефект върху работата с алкохолно зависимите и дава сила, вяра и самочувствие на хората, които търсят помощта на сдружението.

     Анонимни Алкохолици - Русе съществува от 1 януари т.г. В него членуват 6 човека. В момента местното сдружение подготвя излизането на свой сайт. Дотогава интересуващите се могат да черпят информация и да търсят контакти с АА в интернет на адреси: www.arka.bulboard.com, www.clubs.dir.bg/алкохолноІзависими, www.aa-bg.dir.bg.

     В Русе членовете на АА правят редовните си сбирки от 18 ч. в четвъртък и неделя на адрес ул. „Епископ Босилков” 7. Това се намира в отделна сграда в двора на къща, разположена точно срещу Католическата църква. Тя е предоставена на сдружението безвъзмездно от Православната църква. С АА-Русе може да се свържете и на GSM: 0897952134 или на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като анонимността ви, разбира се, е абсолютно гарантирана.

     Анонимни Алкохолици е сдружение на мъже и жени, които споделят помежду си своя опит, сила и надежда, за да разрешат общия си проблем и да помогнат на други да се възстановят от алкохолизма. Единственото изискване за членство е желанието да се спре пиенето. Няма такси или вноски за членуване в АА, издръжката се осъществява чрез собствени волни дарения. АА не е свързано с каквато и да е секта, религия, политика, организация или институция; не желае да се включва в обществени спорове; не подкрепя и не се противопоставя на каквито и да е каузи. Главната цел на Анонимни Алкохолици е да бъдат трезви и да помогнат на други алкохолно зависими да достигнат до трезвост.