Откъс от писмо до редакцията на „АркA”

     Здравейте.

     Що се отнася до наши инициативи, пиша проекти като луда и ми отказват, но аз не се отказвам. Искам да направя популярна тезата „Възстановяването е възможно” и в последния проект, който още се разглежда, предлагам да продължа поредицата от видеоинтервюта в сайта с хора, които са се справили, и после да направя един филм, който да се излъчи и по телевизията, и в интернет да си стои, на тази тема. Миналата година реализирахме голям проект с много наркозависими, изложба правихме – след като преминаха артобучение, изпратихме три групи в планината на сървайвър. Остана къмпинг оборудването, в основата на филма ще е нещо, което също искам да реализирам в тая връзка – Поход на живота. Една седмица група възстановени наркозависими в планината с водачи, но не просто на почивка, а да отидат в някое селце и да помогнат на старите хора, да си нацепят дървата примерно. Имаме и двама млади, семейство с дете, и двамата преминали тежък път и преодолели всичко, които поддържат блог и помагат на други, те могат да станат ядро на по-голяма група. Това ми е инициативата.

     Иначе ние продължаваме да се събираме и да помагаме на родители, да изпращаме деца на лечение, да погребваме деца и да бъдем около родителите.

     Това е, възстановяването е възможно, но тук в България това все още не се приема, най-официално ти казват, че няма оправяне и по тоя начин съвсем ги забиват. Ако помогнете, ще бъде прекрасно.

     С поздрав, Веселина.