Здравейте!

     Работя като лекар – психиатър в Държавна психиатрична болница, град Раднево в България, с хора, развили зависимост към алкохол и наркотици.

     Скоро попаднах на Ваши издания, които ми дадоха мои приятели – броеве бюлетин “Арка” от 2001 и 2003 година и книги на Ева Войдилло. Бях много впечатлен от съдържанието им. Мисля, че тези издания биха били много полезни както за мен самия, така и за моите пациенти. Интересува ме, дали и откъде бих могъл да се снабдя с тях. Живея в град Стара Загора. Първите книги ми даде моя позната, която работи като психолог към РИОКОЗ (бившето ХЕИ) в града. Познавам отдавна Ваши партньори от Старозагорския затвор, преди няколко дена говорих с тях и те ми подариха няколко броя на “Арка”.

     В отделението, което ръководя, правим от три години групова терапия със зависими. Групата е смесена, посещават я около 20 души от различни отделения на болницата. Вече две седмици подред мой пациент – свещеник, с алкохолна зависимост, представя по един семинар, като използва Ваши материали. Интересът на групата е много голям. Последно говори за поведенческите и духовни аспекти на зависимостта. Утре е вторият му семинар, очаквам с нетърпение да чуя какво е подготвил.

     Аз с огромен интерес прочетох две от книгите на Ева Войдилло. Впечатлен съм от чистия стил, яснотата и пълнотата на изложението.

Повече информация за нашата дейност можете да видите на сайта на Сдружение ”Майки срещу дрогата” – гр. Пловдив:

http://antidrugbg.com/lmenu.php?tem=prog&id=0130&textid=252#0130

     В сайта на галерията има и снимки от нашата група, както и от арттерапията ни.

     В момента подготвяме нов проект за съвместна работа с Радост и Николай от Старозагорския затвор и идеята ни е да обхванем зависими, нуждаещи се от лечение, докато са в затвора - при тях, и докато са на пробация или задължително лечение – при нас, като създадем координационен център в Стара Загора. В региона липсват и групи на АА, както и групи на родители и близки на зависими, много бихме искали да инициираме създаването на такива.

 

 

С уважение: д-р Иван Добринов

Завеждащ VI мъжко отделение

на Държавна психиатрична болница – Раднево