Казвам се Катя, на 41 години - самотна майка с 2 деца - разведена.

   Отидох до клуба през 2004 година. Бях научила от моя близка, която е пси­хоаналитик. Влязох, попитах за сбирките. Отговориха ми, че са в поне­делник и петък от 17.30.

   - О, аз тогава съм на работа! - Обърнах се и си тръгнах.

   Като че ли още дълбоко в себе си не признавах, че в изминалите 12 го­дини мой приятел е бил само Алкохолът. И отново старата песен на нов глас - след работа в кафето, след кафето вкъщи, с повод и без повод - Алкохол.

   Беше 31 юли, отидох на плаж с приятели, цял ден под чадъра пиехме бира, на връщане в кафето до вкъщи един джинфиз, после втори и после събуждане вкъщи, по земята вилици, ножове, всичко разхвърляно и начу­пено. О, Господи! Дълбоко ридание се изтръгна от гърдите ми. Плачех, защото знаех, че минах всякакви граници. Веднага реших, че днес, в поне­делник, ще отида в оня клуб и ще потърся помощ - може и да се получи нещо. Взех със себе си дъщеря си и приятелката ми за кураж. Беше 1 август 2005. Влязох с малко страх, но ме приеха много топло, с разбиране. Аз седнах и започнах да разказвам. Нямаше упреци - имаше разбиране. По­чувствах се уважавана и разбирана, "в свои води".

   Сега, 6 месеца след това, се чувствам щастлива, че взех това решение. Справих се с чувството за срам и безсилие. Сега вървя с гордо вдигната глава и гледам хората в очите, но не с оня мътен и отнесен поглед. Очаквам всеки понеделник и петък с нетърпение, за да се видя с приятели.

   Беше ми много тежко без Вас, Приятели! Благодаря Ви, че Ви има! Обичам Ви!

 

 

 

 

Това са мои стихове (никой не ги е чел):

 

Живот - суров, жесток, коварен,

като Паяк мрежата си ти плетеш

и ако си Комар – Окаян

в нея ще се заплетеш!

Какво очаквах и сама не зная

живот - за мен си ти копнеж

и как сама ще се оправя

след тоз времелетеж!

Как ли пропастите ще прескоча

и хълмовете как да изкача?

И отговорът бяга от въпроса

тъй както Прилепът от светлина...

 

Р.S. Сега вече зная как - без алкохол!

Катя, Бургас