МНОГО СЕ РАДВАМ, ЧЕ СЪМ СРЕД ВАС

 

   Здравейте, приятели!

   Казвам се Владимир, от София съм и съм алкохолик. Много се радвам, че съм сред вас, че съм един от вас! Най-готините хора, които познавам!

   За първи път попаднах на среща на АА през месец април 1994 г. И преди това бях чувал за движението, но трябваше да мине време, за да се престра­ша да дойда. Думата "алкохолик" ми звучеше много обидно, изобщо не се смятах за такъв. Предпочитах да си мисля, че съм луд, че психически не съм добре. Едва по-късно разбрах, че под "алкохолик" се разбират и тези поня­тия, както и още много други.

   От тази първа среща на АА за мен до днес последваха още стотици други. Благодарение на програмата на 12-те стъпки и общуването ми с при­ятелите от АА се промених. От отчаян, невярващ в нищо и никого човек станах съвсем различен. Започнах да се уча да проявявам внимание, дове­рие, да се радвам. Уча се да обичам, да бъда искрен и честен, да дарявам топ­лота и загриженост.

   За всичко това съм ви много благодарен! Много ви обичам!

   Чувствам се добре, общо взето се справям добре, и професионално, и в жи­вота като цяло. Разбрах за себе си, че няма нерешими проблеми, а просто е важно да се справям възможно най-добре с ежедневието. Разбрах, че нещата се получават не като се боря с тях, а като ги изучавам и проявявам разбиране.

   Не съм безгрешен. Случва се да не постъпвам винаги по най-добрия на­чин, но мисля, че това е нормално.

   Има моменти и периоди, когато ми е трудно. Тогава си давам сметка, че има още много да се уча - вероятно докато съм жив.

   Когато ми е трудно или криво, се сещам, че трябва да съм благодарен за всичко това, което получавам от новия начин на живот. Разликата от нача­лото и днес е огромна. Тогава, през 1994 година, алкохолът ме беше пова­лил и бях загубил почти всичко, бях отчаян и изплашен. От април 1994 го­дина до днес не съм изпил нито глътка алкохол и живея нов и много хубав живот. Всичко, което имам и получавам, го дължа на вас от движението на Анонимните алкохолици.

   Още веднъж ви благодаря!

 


С обич: Владимир